USA

Toen ik in 1992 naar Los Angeles verhuisde, had ik natuurlijk nog geen idee wat mij te wachten stond. Ik kwam vers uit de make-up & haar opleiding en begon mijn carriere met nauwelijks ervaring en ook nog in een ander werelddeel.

Mijn eerste baantje bij Glamour Shots was een geweldige manier om veel visagie ervaring op te doen en de Amerikaanse etiquette te leren. Het was voor mij de grondslag hoe je echt leert luisteren en datgene te realiseren waar de klant zich prettig bij voelt.

Nu, jaren later, heb ik daar nog steeds veel profijt van.

Al gauw kwam ik bij de film-industrie terecht. In de jaren negentig werden er in Los Angeles talloze “straight to video” films geproduceerd. Deze producties werden meestal binnen 3 weken opgenomen en direct op de markt gebracht. Dat was een hele bijzondere periode voor mij. De tijdsdruk was hoog, ik had verantwoordelijkheid voor de continuiteit en we filmden vaak op de meest geweldige locaties: hoog in de bergen, de studios in Hollywood, de stranden van Malibu, Las Vegas… mindstormAls je  in de film “Mind Storm” goed oplet, zie je mij ook nog de lift inlopen op de Hoover Dam en figureren aan de craps tafel.

De acteurs in deze films waren meestal bekende TV celebrities, die even een “uitstapje” maakten, zoals o.a. Lisa Kudrow (Friends), Lauren Graham (Gillmore Girls), Ian Ziering (Beverly Hills 90210) en Katherine Kelly Lang (The Bold & the Beautiful).

Naast films werkte ik ook veel met fotografen die in portret-fotografie gespecialiseerd waren. Als ambitieuze acteur/actrice, heb je in LA voor je audities een zogenaamd ‘headshot’ nodig die jou zo goed mogelijk vertegenwoordigd.

The-bachelorBegin 2000 kwam reality tv in opmars. De allereerste “The Bachelor” werd gelanceerd en ik mocht alle dames, de presentator en de bachelor in kwestie in de visagie zetten. Een andere reality serie waar ik aan meewerkte was “Renovate my family” (Verbouw mijn familie). Beide series zijn ook hier in Nederland meerdere malen op televisie herhaald.

Ook werkte ik als vaste kracht bij productiemaatschappijen die documentaires (zogenaamde Making Offs) maakten van grote blockbuster films.

Ik verzorgde de visagie voor de interviews van de regisseurs (o.a. van Oliver Stone en Alan Pakula) en de acteurs (o.a. Al Pacino, Woody Harrelson).

De 13 jaar dat ik in Hollywood heb mogen werken, heb ik als heel gevarieerd ervaren:

Speelfilms, fotografie, documentaires, maar ook commercials en muziekvideo’s.

De meest bijzondere ervaring die ik koester, is dat ik in 2002 de visagie van de dansers van Michael Jackson mocht verzorgen. Ik heb deze legendarische wereldster mogen ontmoeten, mee samen mogen werken en een paar kleine graantjes van zijn expertise mee mogen pikken.  Zijn energie is onvergetelijk. Dat ik dat, als meisje opgegroeid in Uden, heb mogen meemaken….. daar ben ik best trots op!

b1
lori

Klik hier voor mijn USA CV.