top of page

IK HEB NIKS MET MAKE-UP
Wat mijn favoriete mascara is? Geen idee. Welke oogschaduw het beste is… Uh, die ik gebruik werkt prima? Primers nodig? Mwah, vind ik niet.

Echt, make-up boeit mij gewoon niet. Ik heb nooit het nieuwste van het nieuwste product bijgehouden. I. Could. Care. Less.

En toch heb ik al meer dan 30 jaar een succesvolle carrière als visagiste gewerkt. Met heel veel mooie herinneringen. Ik bedoel maar…. in 2002 heb ik een paar optredens de dansers van Michael Jackson op mogen maken. Dat is natuurlijk toch wel heel leuk en bijzonder.

Maar wat daar het leukste aan was, waren de gesprekken in de stoel. Zoals altijd in mijn vak als visagiste. Overal op de wereld hebben mensen dingen waar ze doorheen gaan. Onzekerheden. Verdriet. Vermoeidheid. Noem maar op.

Het verhaal horen. Contact maken. Iemand echt zien. Ondersteunende woorden bieden, een ademhalingsoefening, of net wat het moment nodig heeft. Die persoon zich net even weer wat beter te laten voelen. Dát heeft mij zo lang in dit vak gehouden.

Make-up heb ik niks mee. Maar de mensen die ik ontmoet met mijn werk als visagiste, daar heb ik alles mee.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page